Meltable Monterey Jack
Det här receptet ur Artisan Vegan Cheese av Miyoko Schinner blev en fantastisk mjuk ost som nästan smälter på tungan.Den funkar även att smälta i osträtter.
Däremot har jag använt drygt hälften rapsolja och drygt hälften extra virgin olivolja i stället för enbart rapsolja då jag märkt att enbart kallpressad rapsolja har en tendens till att ta över för mycket smakmässigt. Kallpressade oraffinerade oljor är i stort sett enda jag använder och har hemma.
Osten är gjord med
- 3 15-ml-matskedar potatismjöl och
- 2 15-ml-matskedar VegeSet
Även den här osten behöver "kokas" i teflonpanna för att funka - allt annat leder till en ytterst bränd botten på enbart några sekunder. Men i teflonpanna blir den mjuk och följsam och god efter ca 8-10 minuter.
Fermenteringsbas: enbart hemgjord sojajoghurt
Fermenteringstid: ca. 27 timmar
Den färdiga Meltable Monterey Jack
Meltable Monterey Jack på Göteborgs Utvalda Salinas
Meltable Monterey Jack på hembakad baguette
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar