tisdag 1 januari 2013

Vegansk "Boursin"

Boursin 

Receptet finns i Artisan Vegan Cheese av Miyoko Schinner.

Gjorde en gemensam start-bas (på 5 dl råa osaltade cashew-nötter) för både Cashew Chèvre och Boursin, delade på den efter lite över 30 timmars fermenteringstid och lät Boursin:en fermentera en timme extra.

Använde drygt 3 msk färdiga blandade djupfrysta Provencalska örter för en halv sats. Däremot fick jag öka på vitlöksandelen till mer än det dubbla för att det skulle smaka bra och vitlöksaktigt :)

Boursin:en blev en fullträff både smak- och konsistensmässigt!

Fermenteringsbas: surkålsbas
Fermenteringstid: ca. 31 timmar



Färdig Boursin

Boursin (med dubbelt så mycket vitlök) på Göteborgs Utvalda Salinas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar