tisdag 1 januari 2013

Vegansk "Brie"

Brie

Brie:n är mitt favoritrecept så här långt från boken Artisan Vegan Cheese av Miyoko Schinner.

I de första försöken använde jag upp en rest av Biofoods KRAV-märkta kokosfett och då räckte drygt 24 timmars fermentation - men när jag bytte till Kung Markattas KRAV-märkta kokosolja märkte jag att jag måste lägga till 2-3 timmars fermentationstid då den oljan smakar kokos. 

Det är också viktigt att använda en hel och inte helt rågad 15-ml-matsked näringsjäst enligt receptet samt tillsätta en halv sådan stor matsked extra om man använder en så pass smakande kokosolja. 

Fermenteringsbas: surkålsbas
Fermenteringstid: ca. 36 timmar


En färdig liten pajform Brie

BrieGöteborgs Utvalda Lätta Dinkelkex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar