tisdag 3 september 2013

1/2-dl-Scuffins

Underbar korsning mellan Scones och Muffins, av Johanna raskt döpta till Scuffins. 
Helt veganska!

ca. 12 halvhöga små på en IKEA-muffins-plåt

1/2 dl skrädmjöl (= rostat havremjöl)
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
1/2 dl fint majsmjöl
1 tsk (5 ml) bakpulver
1 kryddmått salt
1,5 msk olivolja + 2 msk rapsolja = ungefär 1/2 dl matolja
1/2 dl russin
1/2 dl småbitar av torkad ananas (ungefär 2 ringar torkad ananas klippt i ca 5 mm stora bitar)
1,5 dl vatten

Sätt ugnen på 200 grader (lite lägre med varmluftsugn)
Blanda alla torra ingredienser, blanda i oljan och sist vattnet - smeten är rätt lös.

Fyll i ca 1 msk smet per muffinsfördjupning i en teflonbelagd muffinsplåt - om den ej är teflonbelagd måste man smörja formen eller använda smorda pappersformar.

Grädda mitt i ugnen ca. 10-11 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar