onsdag 18 februari 2015

Fick äntligen ihop en recension av "Isa Does It"

Den här recensionen postade jag på bokus.com för några dagar sedan.
---
Köpte denna bok i fjol och den är fortfarande min absoluta favorit-vegan-kokbok! Framförallt då den i motsats till exempelvis Veganomicon, Appetite for Reduction eller alla "cookies, cupcakes & pies" böcker av samma författare (delvis i samarbete med Terry Hope Romero) verkligen har en bild till nästan varje recept plus noggranna uppgifter om både aktiv tid och total tid. De flesta recepten är listade som "under 30 minuter" (aktiv) tid och det fåtal som tar längre tid är klart markerade som att de kanske passar bäst att lagas på en söndag.

Variationen är stor och av de numera över 50 testade recepten så var det bara ett eller två jag inte tyckte var lyckade. Hennes kombination av ingredienser och kryddor är svårslagen - det smakar *gott* helt enkelt! I recepten används vare sig jättedyra ingredienser eller ingredienser som inte går att få tag på i närmaste lite större stormarknad.

Bilderna är både vackra att se på (man kan sitta och dregla över bokens innehåll i timmar även helt utan matlagning!) och visar maten som den verkligen blir.

Har även bjudit både vegetariska och omnivora kompisar på lagade recept - och har fått bara bra omdömen!

Enda önskemålet vore väl noggranna näringsanalyser till varje recept (något som är utomordentligt bra gjort i Appetite for Reduction!). 
---

Eller som kortversionen jag brukar maila till folk om de frågar om receptet på mat jag har lagat åt andra ur den kokboken :)

Mozkowitz, Isa Chandra

Isa Does It
- Amazingly Easy, Wildly Delicious Vegan Recipes for Every Day of the Week

ISBN: 9780316221900

En underbar kokbok med underbara snabblagade recept som råkar vara helveganska.

Rekommenderas varmt om man behöver inspiration på den fronten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar