lördag 26 maj 2018

Lite nyttigare choklad-jordnötsglass

Skär en medelstor till liten banan i stora bitar och frys några timmar. Fixa till ca 1,5 dl blomkålsris och frys detta också.

Häll 1,5 dl sojamjölk i en kastrull och tillsätt 1/2 dl sukrin och 1/2 dl sukrin gold samt ca 1/2 tsk vaniljpulver. Koka upp  så "sockret" smälter. Tillsätt ca 3 msk jordnötssmör (på bara jordnötter och salt - uteslut om du är allergisk då får du chokladglass i stället) och låt det smälta. Dra kastrullen från värmen och bryt ned ca 50 g mörk vegansk choklad och låt den smälta. Dumpa in den frysta blomkålen och börja tina den.

Mixa under tiden 1,5 dl aquafaba / kikärtsspad (det som finns i en burk) med de frysta bananbitarna samt ca 1 dl av sojamjölksblandningen.

Mosa sönder - eller skär sönder - den frysta blomkålen och tratta allt i mixern och mixa så slätt det går - det kan ta någon minut.

Häll till sist i ca 1,5 tsk guarkärnmjöl, vispa runt och mixa in det.

Fyll i ca 8-10 pinnglassformar och stoppa in pinnarna och ställ i frysen några timmar.
Klart :)

Ingredienslista
1 banan
1,5 dl blomkålsris
1,5 dl sojamjölk
1/2 dl sukrin
1/2 dl sukrin gold
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk jordnötssmör
50 g vegansk mörk choklad
1,5 dl aquafaba / kikärtsspad
1,5 tsk guarkärnmjöl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar