lördag 10 februari 2018

Lower-carb "marsipan"

Funkar finfint för figurer och även att baka med - men kan flyta ut lite mer än vanlig marsipan vid bakning. Ger ca 120 g "marsipan".

1 dl mandelmjöl
1 dl sukrin melis
1-2 msk aquafaba / kikärtsspad


Blanda mandelmjöl och sukrin melis noga i en bunke. Arbeta in aquafaban - börja med 1 msk och se om det räcker. Olika mandelmjölsorter kräver olika mycket vätska. Arbeta marsipanen tills den är blank och glänsande. Förvara i kyl tills den ska användas och knåda den mjuk igen när den ska användas.

---


1 dl almond flour (100 ml)
1 dl sukrin melis (100 ml)
1 - 2 tbsp aquafaba / chickpea liquid

Mix the flours thouroughly and add the aquafaba. Start with 1 tablespoon and check if that is enough - different brands of almond flour need different amounts of aquafaba.Knead the "marzipan" until it's blank and smooth. Keep in the fridge till you use it. It works wonderfully for figures and it does work in baking too even if it will spread a bit more than normal vegan marzipan. Makes about 120 g "marzipan".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar