lördag 10 februari 2018

Lower-carb saffransbiskvier

Ett veganskt recept på saffransbiskvier som jag ändrat till lite mer "low-carb"
https://www.valjvego.se/recept/saffransbiskvier

Hade gjort några omgångar med hälften av sockret ersatt men nu också ett med allt ersatt och det funkar också :)

Då low-carb marsipan på sukrin melis verkar flyta ut mer så ta en 1 tsk smet per biskvi!

Grundkräm
2 dl havregrädde
4 msk potatismjöl
2 msk sukrin
0.5 g saffran
 
Botten
ca 375 g low-carb marsipan
(gjord på 3,5 dl mandelmjöl, 3,5 dl sukrin melis och 4-6 msk aquafaba / kikärtsspad) - se föregående inlägg
0,5 dl sukrin melis
1 tsk bakpulver
4 msk potatismjöl
2 msk havregrädde
Fyllning

100 g rumstempererad margarin
0,5 dl sukrin melis

Glasyr
200 g vegansk mörk choklad
2-3 msk kokosolja




1. Börja med grundkrämen. Stöt saffran med lite sukrin i en mortel om det inte är pulveriserat. Koka upp havregrädde, socker, saffran och stärkelse i cirka tre minuter tills blandningen har blivit tjock. Tag av från plattan och låt svalna.

2. Sätt ugnen på 150 grader. Riv mandelmassan med rivjärn och blanda med sukrin melis, bakpulver, stärkelse, mixa ihop med havregrädde. Ta en TESKED av smeten och forma till en boll, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och platta till lite. Sätt dem inte för tätt - sukrin-melis-baserade flyter ut lite mer och grädda i 16- 20 minuter. Ta ut från ugnen och låt svalna.

3. Vispa margarin fluffigt med sukrin melis och tillsätt grundkrämen lite i taget. Spritsa ut krämen på biskvibottnarna och ställ i frysen i minst 30 minuter.

4. Smält choklad i vattenbad eller i mikro, tillsätt kokosoljan och smält och blanda väl. Ta ut biskvierna ur frysen och doppa varje kaka i den smälta chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Förvara kakorna kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar