Färsk kan den kokas direkt (2-3 minuter) eller exempelvis göras ravioli av.
Kikärtspasta
1 deciliter aquafaba / kikärtsspad
1/2 deciliter kikärtsmjöl
1/2 deciliter vetegluten
1/4 deciliter klibbrismjöl (ca 2 msk)
1/2 deciliter sojamjöl
Blanda alla mjölsorter och knåda in aquafaban. Plasta in degen och låt vila minst en halvtimme, gärna en timme.
Kavla ut degen mycket tunt mellan 2 teflonbakplåtspapper. Man får ofta lyfta av översta lagret och lägga på, vända och göra samma sak på andra sidan eftersom degen annars knycklar ihop bakplåtsarken.
Skär i önskat format och om de inte kokas direkt i saltat vatten låt pastan torka några timmar i en svamptork.
Hela satsen (beräknade värden):
350 kcal, 37,3 g KH varav 4,9 g socker, 6,1 g F varav 0,8 g mättat, 35 g Protein, 97 mg Ca, 4,5 mg Fe, 1,9 mg Zink, 4,7 g fiber,
Ravioli
ca 8 - 10 stycken rätt stora ravioli. Dela degen i ca 2/3 till botten med fördjupningar och 1/3 del till topp-platta för ravioliformen.
Med en fyllning av ungefär det här:
30 g tofu, 15 g tempeh, 1/4 smulad sojakorv, 1 tsk näringsjäst, ½ krm örtsalt, 1 krm svartpeppar, 1 krm hemgjord vegansk Worchestershiresås- steks i lite margarin.
Och en enkel tomatsås på krossade tomater, lök, vitlök och kryddor som mejram och timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar