söndag 30 december 2018

Nästan sockerfri fudge


Nästan sockerfri fudgeknäck / knäckig fudge
Blir ca 15-18 bitar beroende på storlek på formarna. 

Det är ytterst lite socker i fibersirapen annars är den sockerfri. Innehåller dock mandel (eller hasselnötter). 





Smörj silikonformen med lite margarin. (obs! det måste vara silikon för allt annat kommer smälta och fördärvas av smeten)

Blanda följande i en rätt vid teflonstekpanna (obs! det måste vara teflon annars kommer allt brännas vid snabbt!)

* margarin (ca 100 g)
* sukrin (ca 1 dl)
* sukrin fiber sirap gold (ca 1/2 dl)

Låt koka upp och koka under konstant omrörning med en silikonslickepott (obs! det måste vara silikon för allt annat kommer smälta och fördärvas av smeten) tills det börjar tjockna och skifta färg mot bärnstensgult. Ju längre du kokar desto fastare blir karamellerna.

Blanda i * mandelmjöl (ca 1 dl) och koka någon minut till.

Rör eventuellt ned 1-2 msk blåbärspulver, 1-2 msk lingonpulver, 1 krm vaniljpulver eller vad man nu vill smaksätta sin knäckiga fudge / fudgigt knäck med :) 

Fyll över i en silikonform och ställ den t ex ute eller svalt tills det svalnat till temperatur lämplig för frysen. Frys någon timme och vänd sedan ut fudgepralinerna.


Det går även att tillsätta drygt 75 g smält mörk sockerfri choklad för chokladiga godbitar. Smeten blir lite grynig och måste fyllas i formarna direkt!


I bilden ovan är de stora bitarna med blåbärssmak och det lilla hjärtat samt rosen med chokladsmak.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar