tisdag 25 december 2018

Julmat 2018

För att fortsätta en tradition :) 2010, nyår 2012
Lite kort om julmaten 2018.

Juldagsmorgonsbrunchtallrik (vegansk)



En liten skål med Jansson gjord på diverse rotfrukter (morötter, palsternacka, gulbetor och sötpotatis), sojagrädde, margarin och kryddor samt lite ströbröd och mera margarin.

3 skivor hembakt surdegsbröd med extra protein i form av seitanmjöl, kikärtsmjöl, linsmjöl och sojamjöl, 2 med oatlys på-mackan och en med bönpastej samt ruccola och violifes rökta veganost.

En jultallrik med ungefär det som jag åt igår. Några skivor "skinka" från Astrid&aporna, en halv deciliter skagenröra (med avokado och tofu), en halv deciliter rödbetssallad (med hemgjorda sockerfria inlagda rödbetor, hemgjord sockerfri inlagd zucchini, päron och rödlök bl a), några skivor "rökt lax" från Astrid&aporna, ca 1 dl hemgjord coleslaw med morötter och surkål, några msk vardera av de tre sorterna tofusill som Coop hade i år, 1 tzayspett, 4 "göttbullar" från Astrid&aporna samt 1 rökt sojakorv också från Astrid&aporna.

Kaktallriken idag

Mestadels samma recept som ifjol
utökat med lite annat.
1 "marsipan" (recept tidigare i bloggen) fylld dadel med plamils sockerfria mörka choklad,
1 "hackpralin" med hackade hasselnötter, hackad mandel, hackade gojibär, hackade torkade granatäppelkärnor och lite lingonpulver
1 hemgjord nästan-sockerfri fudge (recept kommer)
1 linzerauge (se ovan)
1 schackruta (se ovan)
1 blåbärskaka (degen se ovan blandat med blåbärspulver) dekorerad med en glasyr av citronsaft och sukrin melis
1 hjärtkaka (se ovan)
1 trillingnöt (plamils mörka sockerfria choklad och tre rostade skalade hasselnötter)
1 lingonkaka (degen se ovan blandat med lingonpulver) dekorerad med en glasyr av citronsaft och sukrin melis
1 passionfruktskaka (degen se ovan blandat med passionsfruktpulver från kokosbowls.se) dekorerad med en glasyr av citronsaft och sukrin melis.
1 passionfruktsmåne (degen se ovan blandat med passionsfruktpulver från kokosbowls.se) dekorerad med en glasyr av citronsaft och sukrin melis.


Mitt eget lilla julbord hos mina vänner igår - det förstärktes med lite potatis  och massor av ruccola-rödkåls-mandel-äppelsallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar