Fixade en nyårs-ost-bricka med 8-10 sorters ost (vissa hade jag både lufttorkat och låtit vara naturella).
Jag tänkte skriva mer om de enskilda experimenten i morgon (se länkarna längst ned) och sammanfatta några slutsatser, men här är några bilder från idag.
Dukat nyårsaftonsbord :)
Medsols uppifrån:
Brie, Boursin, Meltable Muenster, Chèvre, Air-dried Emmentaler samt diverse kex från en förpackning med 5 Utvalda kex till ost från Göteborgs Kex.
Brie, Boursin, Meltable Muenster, Chèvre, Air-dried Emmentaler samt diverse kex från en förpackning med 5 Utvalda kex till ost från Göteborgs Kex.
Tillkommit på bilden har en Meltable Monterey Jack i stället för Emmentalern och en Hard Gruyère längst till vänster.
Testade några olika smak-kombinationer och de här tyckte jag funkade bäst:
Medurs uppifrån:
* Cashew Chèvre på Göteborgs Utvalda Fina Rågkex (den är en motsvarighet till Getost)
* Hard Gruyère på Göteborgs Utvalda Havssaltade kex (en toppenkombination - fast tyvärr är osten för grynig då min mixer inte räcker till - mer om det i morgon)
* Boursin (med dubbelt så mycket vitlök) på Göteborgs Utvalda Salinas
* Brie på Göteborgs Utvalda Lätta Dinkelkex (Brie:n är mitt favoritrecept så här långt från boken!)
* Meltable Monterey Jack på hembakad baguette
* Meltable Muenster på Göteborgs Utvalda Salinas
(lyckades på tredje försöket att få en ost som inte bara funkar i matlagning. Använde dock olivolja i stället för rapsolja, mer om detaljerna i morgon)
* Air-dried Emmentaler på hembakt fullkorns-surdegsbröd
och i mitten * Air-dried "rescued" Cheddar (en misslyckad cheddar som jag mixade och kokade om med diverse andra tillsatser och sedan lufttorkade en del av den - detaljer kommer i senare inlägg) på Göteborgs Utvalda Små Digestive Oliv
Samma lilla tallrik fast i en lite annan vinkel.
Mmmmmm :-)
Direkt efter tolsvslaget blev det en stor bit till av min underbara Nyårs-cheesecake! :-)
//helgonblomma
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar