tisdag 1 januari 2013

Vegansk "Cashew Chèvre"

Cashew Chèvre

En känsel- och smaksensation! :) En fullträff! :)

Påminner faktiskt väldigt mycket om riktig getost - mer och mer ju längre man låter den fermenteras.

En av favoritsorterna ur boken Artisan Vegan Cheese av Miyoko Schinner och den som jämte Brie:n alltid tar slut -fort-.

I det sista försöket blandade jag i ca. 1 msk smält kokosolja (Kung Markattas KRAV-märkta) på en halv sats för att få smeten att bli -lite- fastare och det verkar ha hjälpt lite.

Osten blir bara bättre och bättre för varje dag! :)

Fermenteringsbas: surkålsbas
Fermenteringstid:  ca. 30 timmar

Den färdiga Chèvren

Cashew Chèvre  på Göteborgs Utvalda Fina Rågkex

Cashew Chèvre  på Göteborgs Utvalda Fina Rågkex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar